Usein kysyttyä

Pohjatyöt ja lattia

Minkälaisen perustuksen piharakennukset vaativat?

Koska tuotteisiimme kuuluu eristetty kokolattia, grillikota ja huvimaja voidaan pystyttää suoraan harkkojen päälle. Perustusmateriaali voi olla hiekkaa, kivituhkaa tai soraa. Harkkoja tarvitaan yhteensä 18 kpl, harkon mallin asiakas voi valita itse kiinnittäen huomiota mm. siihen, kuinka korkealle maasta tuote halutaan nostaa.

On erittäin tärkeää, että pohja on tiivis ja tasainen. Jos harkitset piharakennuksen pystyttämistä epätasaiseen maastoon, jota ei voi helposti työstää, ota yhteyttä niin kerromme vaihtoehtoisen perustusratkaisun. Grillikodan ja huvimajan paikaksi kannattaa valita routimaton alue.

Saunakota vaatii perustukseksi valupohjan. Tarkemmat ohjeet pohjatöitä varten saat soittamalla tai sähköpostitse.

Kuinka monta korvausilmaputkea valupohja vaatii?

Valupohjaan kannattaa upottaa halkaisijaltaan 100 mm kokoisia putkia 3 kpl tai halkaisijaltaan 200 mm kokoisia putkia 1-2 kpl. Putkien tulee yhdistyä yhteen yhdysputkeen pohjan keskelle.

Huomioithan, jos grillikota tai huvimaja pystytetään harkkojen päälle, ei korvausilmaputkia tarvita. Grilli saa tarvittavan korvausilman sen alle sahatusta reiästä.

Miksi käytätte eristettyä kokolattiaa?

Eristeet lattian pohjassa pitävät lämmön sisällä ja kosteuden ulkona. Kuten sanottu, eristetty kokolattia myös mahdollistaa grillikodan tai huvimajan pystytyksen suoraan harkkojen päälle, jolloin asiakas voi halutessaan valita halvemman perustusratkaisun betonivalun sijaan. Kokolattian puhdistus on helppoa - ritilälattiassa olevat raot taas keräävät paljon roskaa ja niiden puhdistaminen vaatii elementtien irroittamisen yksi kerrallaan. Kokolattia varmistaa myös sen, etteivät erilaiset hyönteiset pääse sisään rakennukseen.

Saako lattiaa pintakäsiteltynä?

Lattian saa sopimuksen mukaan halutulla pintakäsittelyllä. Käytämme pintakäsittelynä yleensä kiiltävää erikoislakkaa. Kysy tarjous lattian pintakäsittelystä erikseen.

Eroavatko grillikodan, huvimajan ja saunakodan pohjamitat toisistaan?

Eivät eroa. Pohjan jokaisen sivun mitta on 186,5 cm, kulmasta kulmaan mitta on 373 cm ja seinästä seinään mitta 323 cm.

Grilli

Mitkä ovat grillin mitat?

Grilli M8

 • tulipesän halkaisija 60 cm
 • pöytätason halkaisija n. 100 cm, korkeus maasta pöytätason pintaan 56,5 cm
 • huuvan halkaisija 91 cm, korkeus 57,5 cm
 • piipun halkaisija 30 cm

Grilli M6

 • tulipesän halkaisija 70 cm
 • pöytätason halkaisija n. 121 cm, korkeus maasta pöytätason pintaan 57 cm
 • huuvan halkaisija 91 cm, korkeus 57,5 cm
 • piipun halkaisija 30 cm

Mitä vakiovarustukseen kuuluvaan grillipakettiin sisältyy?

Vakiovarustukseen kuuluva grilli sisältää seuraavat osat:

 • grillin runko
 • pöytätasot 6-8 kpl
 • halsteri
 • taso
 • kahvipannun koukku
 • kaariputki
 • kipinäverkko
 • huuva
 • 2 piippua, joista toinen läpivienti kauluksella
 • savupelti
 • sadehattu

Toimimme yhteistyössä kotimaisen grillivalmistajan Polar Metallin Oy:n kanssa, tarkempia tuotetietoja löydät yrityksen kotisivuilta: www.polarmetalli.fi

Grillikota

Millainen näkyvyys grillikodasta on?

Perinteinen grillikota on seinärakenteeltaan muita piharakennuksia matalampi. Ideaalin ikkunakorkeuden saavuttamiseksi Garden Grillhousen grillikotaan on lisätty yksi ylimääräinen hirsikerta ja seinät rakentuvat kymmenestä hirrestä. Kodan ikkunoista on suora näköyhteys ulos, ilman kumartelua ja pään kallistelua. Grillikodan vakiovarustukseen kuuluu kolme ikkunaa, mutta kodan voi tilata myös viidellä ikkunalla.

Mikä on grillikodan seinäkorkeus?

Grillikodan seinien korkeus on 149,5 cm. Koska kodan kattorakenne on jyrkkä, jää grilliä ympäröivän sisätilan kävelykorkeudeksi kuitenkin yli kaksi metriä.

Kuinka kauan grillikodan pystytys kestää?

Kantomatkan ollessa lyhyt grillikodan pystytykseen menee noin 4 tuntia. Jos kantomatka kuorma-autolta pystytyspaikalle on pitkä, asiakkaan vastuulla on järjestää paikalle kantoapua.

Kuinka monta henkilöä kodassa mahtuu yöpymään?

Grillikodassa on kolme levitettävää nukkumapenkkiä ja yöpymistilaa on siis kolmelle aikuiselle. Leveyttä nukkumapenkilllä on n. 65 cm ja pituutta n. 200 cm.

Huvimaja

Saako huvimajan ikkunat sävytettyinä?

Huvimajan vakiovarustukseen kuuluu kirkkaat kaksinkertaiset lämpölasit. Sopimuksen mukaan lasit voidaan sävyttää. Kysy tarjous ikkunoiden sävytyksestä erikseen.

Montako ikkunaa huvimajassa on?

Huvimajassa on vakiona viisi isoa ikkunaa, mutta halutessasi voit valita huvimajaan myös umpiseiniä. Huvimajan ikkunoista yksi on avattava kokonaisuus, jonka voi sijoittaa mille tahansa seinälle. Myös avattavia ikkunoita voidaan sopimuksesta tehdä enemmän.

Voiko huvimajan tilata ilman seinärakenteita?

Kyllä huvimajasta voidaan modifioida yksinkertaisempi grillikatos, tällöin toimitussisällöstä voidaan jättää pois myös lattia. Kysy tarjousta kyseisestä grillikatoksesta erikseen.

Kuinka monta henkilöä huvimajassa mahtuu yöpymään?

Huvimajan nukkumapenkit ovat samanlaiset kuin grillikodassa. Yöpymistilaa on siis kolmelle aikuiselle. Nukkumapenkkien leveys on n. 65 cm ja pituus n. 200 cm.

Voiko huvimajaan tilata oheistuotteista pelkät istuinpatjat?

Huvimajan ja grillikodan oheistuotepaketista voit tilata myös pelkät patjat tai porontaljat. Kokoamme yksilöidyt oheistuotepaketit asiakkaan toiveiden mukaan.

Kuinka kauan huvimajan pystytys kestää?

Huvimajan ja grillikodan pystytykseen menee suunnilleen sama aika. Kantomatkan ollessa lyhyt huvimajan pystytykseen menee noin 4 tuntia. Jos kantomatka kuorma-autolta pystytyspaikalle on pitkä, asiakkaan vastuulla on järjestää paikalle kantoapua.

Saunakota

Voiko saunakodan ostaa ilman lauteita?

Saunakodan voi tilata ilman sisärakenteita. Kysy tarjousta myös vaihtoehtoisista lauderatkaisuista.

Millainen kiuas ja piippuratkaisu vakiovarustukseen kuuluu?

Saunakotaan kuuluu pyöreä puulämmitteinen ns. kotakiuas vesivaipalla. Piippuna käytämme Harvian teräspiippupakettia (WHP 1500), johon kuuluu eristetty teräspiippu ja seuraavat tarvikkeet: eristämätön savuputki, sadehattu, kuminen sadekaulus ja sadekauluksen kiinnityssarja, teräksinen läpivientikaulus sisäkattoon, läpivientieriste ja -suojus.

Materiaalit

Mistä materiaalista tuotteenne valmistetaan?

Käytämme kaikissa tuotteissamme kotimaista pohjoisen metsissä kasvanutta tiheäsyistä mäntypuuta, joka on höylättyä ja pyöristettyä. Raaka-aineidemme suomalaisen alkuperän todistaa Avainlippu-tunnus.

Tuotteemme valmistetaan männystä sekä sen teknisten että visuaalisten ominaisuuksien takia. Materiaalina mänty on lujaa, kestävää ja tasalaatuista. Korkean sydänpuuosuuden ansiosta tuotteemme kestävät paremmin sään ja olosuhteiden vaihtelua. Ulkonäöltään pohjoisen mänty on yhtenäistä ja pienioksaista puuta. Mänty on myös ekologinen valinta, sillä sen käyttö on kestävällä tasolla suhteessa vuosittaiseen kulutukseen ja hakkuisiin. Puhumattakaan puusta uusiutuvana luonnonvarana ja positiivisten ilmastovaikutusten edistäjänä.

Kuinka vahvaa materiaalia penkit ovat?

Penkit ja grillikodat valmistetaan 45mm x 195mm mäntylankusta.

Kuinka vahvaa käyttämänne hirsi on?

Hirren vahvuus on 45 mm. Voit valita huvimajaan, grillikotaan tai saunakotaan joko puolipyörö- tai tasahöylähirren.

Kenen valmistamaa palahuopaa käytätte?

Grillikodan, saunakodan ja huvimajan kattorakenteissa käytämme Kerabitin palahuopaa ja räystäskaistaa. Tuotteissamme on vakiona musta palahuopa. Sopimuksesta huovan värin voi valita itse, kysy tämänhetkiset värivaihtoehdot soittamalla tai sähköpostitse.